Besigtigelse og offentligt møde om fredning af Esrum Søs omgivelser

29-08-2024
Miljø- og Fødevareklagenævnet

Miljø- og Fødevareklagenævnet afholder besigtigelse og offentligt møde i forbindelse med behandlingen af sagen om fredning af Esrum Søs omgivelser i Hillerød Kommune, Gribskov Kommune, Helsingør Kommune og Fredensborg Kommune.

Parkeringspladsen ved Esrum Kloster. Indkørsel fra Frederiksværksvej til Klostergade. Mødestedet er markeret med rød prik

Fredningsnævnet for Nordsjælland har truffet afgørelse om at gennemføre en fredning af et område på ca. 715 ha. Fredningssagen er rejst af Danmarks Naturfredningsforening og Hillerød Kommune. Formålet med fredningen er navnlig atbevare og forbedre det åbne kultur- og landbrugslandskab med store udsyn over det markante istidslandskab og over Esrum Sø og at sikre og bevare et rigt dyre- og planteliv.    

Miljø- og Fødevareklagenævnet skal tage stilling til, om området skal fredes.

Besigtigelse

Besigtigelsen vil foregå over to dage og finder sted

tirsdag den 17. september 2024 fra kl. 14.00

                                          og

 onsdag den 18. september 2024 fra kl. 08.30

Mødested tirsdag er ved det sydøstlige hjørne af parkeringspladsen ved Esrum Kloster, indkørsel via Frederiksværksvej, se illustrationen ovenfor.

Mødested onsdag er ved ejendommen ”Sølyst”, Esrum Søvej 19A, 3080 Tikøb.

Nævnet vil begge dage både foretage besigtigelse til fods og fra bus. Deltagere i besigtigelsen sørger selv for transport i området.

Offentligt møde

Torsdag den 19. september 2024 kl. 09.00 afholder Miljø- og Fødevareklagenævnet offentligt møde. Mødet finder sted i lokalet ”VIP Lounge Råd” i Royal Stage, Milnersvej 39, 3400 Hillerød.

Miljø- og Fødevareklagenævnets sekretariat skal venligst bede om tilmelding til det offentlige møde på senest den 12. september 2024.